Body Positive

Het is een Hot Topic op sociale media… Iedereen heeft het erover.

Er is altijd wel discussie rond dit onderwerp… Ik denk dat iedereen het op zijn eigen manier interpreteert…maar dat iedereen wel in grote lijnen hetzelfde ervan vindt. Snap je?

Eigenlijk is het simpel; iedereen aanvaardt iedereen… Ongeacht dat je dik, dun, zwart, wit, gehandicapt, klein, groot, holebi, etc….bent. En het belangrijkste; het aanvaarden en graag zien van jezelf. Het aanvaarden en houden van jezelf… Ook al ziet je lichaam er niet uit zoals in de vele magazines of zoals de mooie actrices op tv.

Waarom is dat net zo moeilijk? Waarom hebben zovele mensen het daar moeilijk mee? (Jaja, ook de mannen, het zijn niet enkel de vrouwen)

Nu, anno 2018, worden mensen nog steeds beoordeeld omwille van hun uiterlijk… Dit wordt mede mogelijk gemaakt ook door sociale media. Iedereen wilt er gelukkig en mooi uitzien op zijn/haar Facebookpagina, Intstagram, Snapchat,…  Langs de andere kant is er mede door sociale media meer empathie voor mensen dat er anders uitzien. (zoals alles heeft sociale media ook voor – en nadelen :-)) Het is meer bespreekbaar gemaakt, meer aanvaardbaar gemaakt dat er ‘andere’ mensen zijn. En dat is een goede zaak!!

Voor mij is het een lange reis geweest. Vroeger voelde ik me onzeker, lelijk, nooit goed genoeg. Echt Heel Onzeker!!! Dat heeft toch wel geduurd tot ik eind 20 was. Zelfs na het vermageren van 72 kg. (lees: maagverkleining op mijn 19jaar) Mijn lichaam was wel verandert, maar in mijn hoofd was er niks verandert. Jaren erna ben ik veel bijgekomen en vermagerd enzovoort. Dus ik weet uit volle overtuiging en ervaring dat niet het getalletje op de weegschaal belangrijk is, maar wel hoe je je voelt. Je mindset. Nu weeg ik 102 kg, 3 jaar geleden woog ik 120 kg. Ongeveer 4 a 5 jaar geleden heb ik mezelf aanvaard… Ik ben 1m83, ik ga altijd groot blijven, zelfs als ik ga krimpen op mijn oude dag; ik ga nooit maat 36 hebben, ik heb nu maat 46, 48, 50 en die staat me prima; ik ga nooit een mooi bruin huidje hebben, op mijn bruinst, vragen de mensen nog of ik de zon mijd; ik ga nooit door het leven gaan zonder bril of lenzen, want van ver zie ik niks… 🙂

En dat hoeft ook niet!! Ik ben genoeg!

Kelly xxx

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: